Zwembad winterklaar maken

Zwembaden

Wanneer je een opbouwzwembad of inbouwzwembad in de tuin hebt moet je je zwembad winterklaar maken. Vorstschade heeft namelijk grote gevolgen voor je zwembad, de zwembadtechniek en je portemonnee. Deze kostenpost is gelukkig eenvoudig te voorkomen: Laat de specialisten van Hobéco elk jaar je zwembad winterklaar maken. 

Zwembad winterklaar maken hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer we jouw zwembad winterklaar maken bereiden we je bad voor op de komende koude wintermaanden. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat er niets wordt vergeten. Maar uiteraard kun je het ook zelf proberen. Hiervoor heb je wel professionele tools en professionele producten nodig. 

Wanneer zwembad winterklaar maken?

Eigenlijk is het heel simpel. Een zwembad winterklaar maken doe je wanneer de zomer voorbij is. Dit is ook precies het moment dat de meeste mensen het zwembad niet meer gebruiken. Oktober of november, wanneer de temperatuur van het zwembadwater onder de 15° zakt, is een perfect moment om jouw zwembad winterklaar te maken.

Winterklaar maken zwembad in elke situatie?

Het winterklaar maken van jouw zwembad moet elke winter opnieuw gebeuren. Maar sommige klanten blijven het zwembad ook in de wintermaanden gebruiken.

2 opties: 

  • Of je laat de verwarming aanstaan zodat je ook in de wintermaanden warm water hebt.
  •  Of je zet de verwarming af en zwemt in koud water. Als de verwarming afstaat zetten we de winterbeveiliging op. De winterbeveiliging zorgt ervoor dat de pompen worden aangestuurd zodat er circulatie blijft en het water door de leigingen, pompen en buizen blijft stromen. Zo beperken we de kans op vorstschade.


 

Jouw zwembad winterklaar?

Vind je niet wat je zoekt of spreek je graag met een van onze zwembadspecialisten? Ons team staat voor je klaar om jouw zwembad winterklaar te maken. Wil je hier meer informatie over neem dan vrijblijvend contact op.